Op avontuur met de EXPLORER Back-2-Basic caravan

Wij zagen de stoere EXPLORER Back-2-Basic caravan op de caravanbeurs in oktober 2023! De fijne minicaravan is van alle gemakken voorzien. Met deze caravan kun je écht off-road. Lees hier alles over de EXPLORER Back-2-Basic caravan.

Eerste publicatiedatum:
Voor het laatst bijgewerkt op:
Wil je écht off-road kunnen gaan en wildkamperen? De EXPLORER Back-2-Basic caravan is compact en toch van alle gemakken voorzien. Lees hier alles over deze stoere minicaravan.

Stel je voor: elke ochtend vertrekken, niet wetende waar je die avond zult slapen. Verdwalen is geen optie, maar dwalen is gegarandeerd. Dat is het leven van Wim enMargreet, ervaren reizigers die al jarenlang Europa doorkruisen met hun LandRover Defender. Hun missie? Avontuurlijke reizigers voorzien van basiscomfort en het ultieme outdoor gevoel. En zo ontstonden de handgemaakte Tracking Trailers, waarvan de EXPLORER Back-2-Basic caravan het kroonjuweel is. Wim en Margreet zijn de eerste in Nederland die een Squaredroptrailer hebben ontwikkeld. Dit is dus echt een Dutch design.

Basis comfort met maximale beleving

Voor degenen die dromen van reizen met kinderen, fietsen, of bergbeklimmen, biedt de EXPLORER Back-2-Basic caravan de perfecte kampeeruitrusting. De Squaredroptrailer, verandert moeiteloos de bagageruimte in twee comfortabele slaapplaatsen. Heb je veel bagage bij je? Of heb je juist extra slaapruimte nodig? De Back 2 Basic staat voor je klaar.

Met een zijraam, dakraam en dubbele achterdeur, biedt deze caravan niet alleen praktische functies maar ook flexibiliteit.

Extra opties

Ze kunnen worden uitgerust met een Koala Creek luifel (250x250) of een Rhino Rack 270° luifel voor extra comfort. Perfect voor gezinnen, fietsers, wandelaars, en bergbeklimmers.

Je kunt de EXPLORER Back-2-Basic caravan ook perfect extra uitrusten met een Roof Space Dak-tent. Deze daktent combineert de ruimte van een softcover tent met de voordelen van een hardcover tent. Het opzetten en inklappen van de tent is een moeiteloze handeling die binnen twee minuten kan worden gedaan.

Met de panoramamodus wordt de grens tussen binnen en buiten vervaagd, waardoor de daktent transformeert in een soort dakterras.

Er zijn meerdere minicaravans op de markt. Nog zo'n leuke is de Farfalla Flip. Lees er hier meer over.

Tracking Trailer met daktent - Alles over caravans
Hier zie je Back 2 basic variant met daktent.

Soorten Tracking Trailers

Er zijn 4 varianten:

  1. Explorer Leisure - Je slaapplek in een paar tellen gereed
  2. Explorer Back 2 basic - Veel bagageruimte en/of extra slaapplaatsen
  3. Explorer Classic - Buitenleven op jouw manier
  4. Explorer Comfort - Snel opgezet en snel weer opgeruimd als je verder wil reizen

Wat kosten de caravans?

Met een basisprijs van € 9.900,- is de Explorer Leisure ideaal voor korte kampeeruitstapjes. Meteen zijraam en een dakraam biedt de Explorer Leisure comfortabele slaap- en schuilplaatsen voor avonturiers. Geschikt voor weekendtrips, festivalbezoekers, en meer. De Explorer Comfort is de duurste variant. De kosten hiervoor zijn € 15.900,-. Dit model heeft wél een pantry-keuken met kastruimte en heeft zelfs een spoelbakje met een koudwaterkraan. Luxe en comfort in een minicaravan!

Tracking trailer compact - alles over caravans
De minicaravan is laag en compact, maar van alle gemakken voorzien.

Waarom Tracking Trailers?

Wim en Margreet zijn enthousiaste ontdekkingsreizigers die dit gevoel willen delen. Met Tracking Trailers kun je prachtige plekken te ontdekken, waar je met een gewone caravan niet kunt komen. Deze trailers maken het eenvoudig om op elke plek te overnachten; je kampeerplek is snel ingericht en klaar voor vertrek. En wist je dat in veel landen is wildkamperen toegestaan? Vergeet niet altijd de lokale regels te controleren!

Met passie en zorgvuldigheid zorgen Wim en Margreet ervoor dat elke Tracking Trailer een stukje avontuur met zich meebrengt. Wij zijn fan! Wat vind jij van deze stoere trackingtrailers? Meer details over deze minicaravans lees je op de website: Trackingtrailer.nl.

Wil je meer lezen over de nieuwste caravan modellen? We hebben er een leuk artikel over geschreven. Wellicht vind je dit ook interessant!

No items found.

De Explorer Back 2 Basic Caravan is uniek vanwege zijn handgemaakte Tracking Trailers, ontworpen door ervaren reizigers Wim en Margreet. Het biedt basiscomfort en het ultieme outdoor gevoel voor avontuurlijke reizigers.

Deze minicaravan kan moeiteloos de bagageruimte omzetten in twee comfortabele slaapplaatsen. Met een extra daktent heb je nog eens twee slaapplaatsen erbij.

De caravan is ideaal voor gezinnen, fietsers, wandelaars, en bergbeklimmers, die dromen van reizen met kinderen of avontuurlijke activiteiten zoals fietsen en bergbeklimmen.

Ja, in veel landen is wildkamperen toegestaan (controleer altijd lokale regels), maar de caravan is ook geschikt voor overnachten op campings.

Tags bij dit artikel
Klik op een tag om andere artikelen met hetzelfde onderwerp te vinden.