Ontdek de kracht van een caravan mover

Ben je op zoek naar moeiteloze manoeuvreerbaarheid voor jouw caravan? Wil jij je caravan gemakkelijk in de berging kunnen zetten zonder hulp van de buurman? Dan is de caravan mover een accessoire die je niet wilt missen! In deze blog nemen we je mee op een reis door de wereld van caravan movers. Lees meer over hoe een mover werkt en welke verschillende movers er zijn.

Eerste publicatiedatum:
Voor het laatst bijgewerkt op:
Ben je op zoek naar moeiteloze manoeuvreerbaarheid voor jouw caravan? Dan is de caravan mover een accessoire die je niet wilt missen! Lees in deze blog alles over caravan movers.

Wat is een caravan mover?

Een caravan mover is een innovatief apparaat dat speciaal is ontworpen om het verplaatsen van een caravan te makkelijk te maken. Het is uitgerust met een elektrische aandrijving. Hierdoor kun je je caravan zonder spierkracht gemakkelijk manoeuvreren, zelfs op lastige plekken. Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je de bewegingen van de caravan nauwkeurig regelen. Zo wordt het parkeren op campings en het manoeuvreren in opslagfaciliteiten kinderspel!

Wat de mover bijzonder maakt, is de onafhankelijkheid van de auto. Zonder een auto kan de caravan met behulp van de mover vrij worden verplaatst. Dit vergroot de flexibiliteit bij het parkeren. De bediening van de mover is eenvoudig en toegankelijk, meestal met intuïtieve bedieningspanelen of afstandsbedieningen. Caravan movers zijn vaak geschikt voor verschillende ondergronden zoals gras, grind of hellingen. Dit geeft kampeerders meer vrijheid hebben bij het kiezen van hun kampeerplek.

Waarom een caravan mover?

We horen je denken: Leuk hoor, maar is het wel echt nodig zo'n caravan mover? Ja! Het kan werkelijk je vakantie verbeteren. Dit zijn de voordelen van een mover:

  1. Moeiteloos manoeuvreren: een mover stelt je in staat om je caravan met precisie te verplaatsen zonder dat je een auto nodig hebt. Dit is vooral handig op krappe plekken, in bochten of wanneer je de caravan nauwkeurig wilt positioneren.
  2. Zelfstandigheid: met een mover kun je zelfstandig je caravan verplaatsen zonder hulp van anderen. Dit is handig bij bijvoorbeeld het parkeren op de camping of het plaatsen van de caravan in de stalling.
  3. Besparing van tijd en energie: in plaats van handmatig duwen en trekken aan de caravan, neemt de mover het zware werk over. Dit bespaart tijd en energie waardoor het proces van het opzetten van de caravan veel gemakkelijker wordt.
  4. Nauwkeurige positionering: of je nu de caravan wilt aankoppelen aan de auto of precies tussen andere caravans op de camping wilt parkeren, een mover maakt nauwkeurige positionering mogelijk. Ook in beperkte ruimtes!
  5. Veiligheid: een caravan mover is ook handig voor het veilig manoeuvreren op lastige ondergronden, zoals hellingen of ongelijk terrein. Hierdoor minimaliseer je het risico op ongelukken tijdens het verplaatsen van de caravan.
  6. Zelfs zonder auto: als je de caravan uit de stalling wilt halen en je auto staat nog niet in de buurt, kun je met een mover toch de caravan gemakkelijk naar de gewenste locatie bewegen.

In deze situaties is het handig om een mover te hebben

  • Op drukke campings waar de beschikbare ruimte beperkt is, maakt een caravan mover het eenvoudig om je caravan nauwkeurig te plaatsen zonder afhankelijk te zijn van de ruimte die een auto nodig heeft.
  • Bij het inparkeren op je oprit of in je tuin kan een mover handig zijn, vooral als de ruimte beperkt is. Ook is het handig als je oprit een kleine helling heeft en je de caravan bijvoorbeeld strak langs een hek wilt plaatsen. Je hoeft zo geen hulp te vragen aan de buren.
  • In opslagfaciliteiten waar ruimte schaars is, helpt een mover bij het gemakkelijk parkeren van de caravan tussen andere opgeslagen voertuigen.
  • Ga je op vakantie in de Ardennen en sta je op een ietwat schuine helling? Met een mover kun je zonder moeite je caravan op de beste plek plaatsen.
  • Als je wilt kamperen op die mooie natuurcamping tussen de bomen...

Weet je niet zeker of een mover echt nodig is voor jouw caravanavontuur? Je kunt natuurlijk altijd een caravan met mover huren, om het te testen. Lees hier meer waarom het slim is om eerste een caravan te huren voordat je hem koopt.

De verschillen in movers

Er zijn verschillende soorten movers beschikbaar die variëren in functies, aandrijfsystemen en compatibiliteit met verschillende soorten caravans. Hier zijn enkele veelvoorkomende types:

  1. Enkelassige movers: deze movers zijn ontworpen voor caravans met één as. Ze zijn over het algemeen lichter en compacter, geschikt voor kleinere caravans.
  2. Dubbelassige movers: geschikt voor caravans met twee assen, deze movers bieden meer kracht om grotere en zwaardere caravans te verplaatsen.
  3. Afstandsbediening en smartphone bestuurde movers: veel movers worden geleverd met afstandsbedieningen voor handmatige bediening. Sommige kunnen zelfs worden bediend via smartphone-apps.
  4. Inbouw- en opbouwmovers: Moderne caravans worden uitgerust bij de productie met een ingebouwde mover in het chassis. De opbouwmovers worden op het chassis gemonteerd.
  5. Hydraulische movers: deze movers maken gebruik van hydraulische systemen voor zeer krachtige prestaties. Vooral geschikt voor zwaardere caravans.
  6. Half- of volautomatische movers: bij halfautomatische movers is het nodig om zelf een beweging met de hand te maken. Deze variant is qua kosten voordeliger dan de volautomatische mover.
  7. Elektrische neuswiel: deze variant is het gemakkelijkst zelf te monteren. Hierbij vernieuw je het neuswiel door een elektrisch systeem. Het neuswiel trekt de caravan vooruit.

Een caravan mover achteraf inbouwen is eenvoudig. Bij het kiezen van de juiste is het belangrijk om rekening te houden met het type caravan, het gewicht, de grootte en persoonlijke voorkeuren. Je kunt vaak advies inwinnen bij de garage waar je de onderhoudsbeurt laat uitvoeren. Laat je ook informeren over de geschikte accu. Je sluit de mover namelijk hierop aan.

Een aantal goede caravan mover merken

Cannenburg

De eerste stap op jouw reis naar moeiteloos caravanplezier begint bij Cannenburg. Een naam die synoniem staat voor expertise en kwaliteit in de caravanwereld. Hier ontmoet je een scala aan innovatieve oplossingen, waaronder de PowerXtreme X20V caravan mover. (Bekijk de website hier)

PowerXtreme X20V: de krachtpatser

In de wereld van caravan movers is de PowerXtreme X20V de onbetwiste krachtpatser. Deze mover tilt manoeuvreren naar een hoger niveau. Het product heeft een indrukwekkend vermogen. Met de X20V ben je de koning van de camping, hierdoor zijn smalle plekjes een fluitje van een cent.

De Wit Schijndel

Voor al je caravanbehoeften moet je bij De Wit Schijndel zijn. Hier vind je niet alleen een uitgebreid assortiment aan kampeeruitrustingen, maar ook deskundig advies. Ontdek de perfecte caravan mover die aansluit bij jouw behoeften en ontdek een nieuwe wereld van gemak. (Bekijk de website hier)

Caravanmoverspecialist

Bij de Caravanmover specialist gaat het alleen voor de top als het gaat om caravanmovers. Of het nu gaat om de selectie van de beste mover of de juiste accu, zij staan klaar om je deskundig advies te geven. Bij VMT ben je verzekerd van hoogwaardige caravanmovers tegen de meest betaalbare prijzen. Ook komen zij naar je toe om de mover en eventueel accu te installeren. (Bekijk de website hier)

Van der Veen caravans

Zij zijn de caravanspecialisten van het Noorden. Ze hebben verschillende soorten en geven deskundig advies wat past bij jouw caravan. (Bekijk de website hier)

Caravan mover | Alles over caravans
Bij een caravan mover krijg je vaak een afstandsbediening.

Wat kost een mover inclusief montage?

Hieronder geven we je een kostenindicatie van movers bij verschillende partijen:

  • TRUMA GO2 MOVER, geschikt voor 1800 kg - Van der veen caravans

Een mover inclusief montage, accu en lader kost 1695,- euro. (Bekijk de website hier)

  • REICH Basic 1.6, geschikt voor 1600 kg - Boer caravans

Een mover inclusief montage, accu en lader kost 1595,- euro. (Bekijk de website hier)

  • Quattro Platinum volautomatisch, geschikt voor 1800 kg - Caravan mover specialist

Een mover inclusief montage, accu en lader kost 1930,15 euro. (Bekijk de website hier)

Wat kost een mover exclusief montage?

  • Obelink Excellent Automatic II mover, volautomatisch, geschikt voor 1800 kg - Obelink

Een mover inclusief alle toebehoren en exclusief accu en montage, kost 1096,- euro. (Bekijk de website hier)

  • Enduro Mover 303+ Halfautomatisch, geschikt voor 1800 kg - Coppens

Een mover inclusief alle toebehoren en exclusief accu en montage, kost 990,- euro. (Bekijk de website hier)

  • Caravanmover Reich Easydriver Basic 2.3, geschikt voor 2300 kg - Speelberg kamperen

Een mover inclusief alle toebehoren en exclusief accu en montage, kost 1403,95 euro. (Bekijk de website hier)

Dus, ben jij op zoek naar totale controle over je caravan? Dan is een mover een must-have accessoire. Wil jij na het lezen van dit artikel toch geen mover installeren op je caravan? Er zijn andere oplossingen! Heb je al eens gedacht aan een elektrotrekker? Of een elektrisch neuswiel? Dit is ook zeker het onderzoeken waard. Veel caravanplezier!

No items found.

Een caravan mover is een innovatief apparaat dat speciaal is ontworpen om het verplaatsen van een caravan te makkelijk te maken. Het is uitgerust met een elektrische aandrijving. Hierdoor kun je je caravan zonder spierkracht gemakkelijk manoeuvreren, zelfs op lastige plekken. Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je de bewegingen van de caravan nauwkeurig regelen. Zo wordt het parkeren op campings en het manoeuvreren in opslagfaciliteiten kinderspel!

  • Obelink Excellent Automatic II mover, volautomatisch, geschikt voor 1800 kg - Obelink

Een mover inclusief alle toebehoren en exclusief accu en montage, kost 1096,- euro. 

  • Enduro Mover 303+ Halfautomatisch, geschikt voor 1800 kg - Coppens

Een mover inclusief alle toebehoren en exclusief accu en montage, kost 990,- euro.

  • Caravanmover Reich Easydriver Basic 2.3, geschikt voor 2300 kg - Speelberg kamperen

Een mover inclusief alle toebehoren en exclusief accu en montage, kost 1403,95 euro.

Hieronder geven we je een kostenindicatie van movers bij verschillende partijen:

  • TRUMA GO2 MOVER, geschikt voor 1800 kg - Van der veen caravans

Een mover inclusief montage, accu en lader kost 1695,- euro. 

  • REICH Basic 1.6, geschikt voor 1600 kg - Boer caravans

Een mover inclusief montage, accu en lader kost 1595,- euro.

  • Quattro Platinum volautomatisch, geschikt voor 1800 kg - Caravan mover specialist

Een mover inclusief montage, accu en lader kost 1930,15 euro.

  1. Enkelassige movers: deze movers zijn ontworpen voor caravans met één as. Ze zijn over het algemeen lichter en compacter, geschikt voor kleinere caravans.
  2. Dubbelassige movers: geschikt voor caravans met twee assen, deze movers bieden meer kracht om grotere en zwaardere caravans te verplaatsen.
  3. Afstandsbediening en smartphone bestuurde movers: veel movers worden geleverd met afstandsbedieningen voor handmatige bediening. Sommige kunnen zelfs worden bediend via smartphone-apps.
  4. Inbouw- en opbouwmovers: Moderne caravans worden uitgerust bij de productie met een ingebouwde mover in het chassis. De opbouwmovers worden op het chassis gemonteerd.
  5. Hydraulische movers: deze movers maken gebruik van hydraulische systemen voor zeer krachtige prestaties. Vooral geschikt voor zwaardere caravans.
  6. Half- of volautomatische movers: bij halfautomatische movers is het nodig om zelf een beweging met de hand te maken. Deze variant is qua kosten voordeliger dan de volautomatische mover.
  7. Elektrische neuswiel: deze variant is het gemakkelijkst zelf te monteren. Hierbij vernieuw je het neuswiel door een elektrisch systeem. Het neuswiel trekt de caravan vooruit.
Tags bij dit artikel
Klik op een tag om andere artikelen met hetzelfde onderwerp te vinden.